Lägenhet 5:a i västra flygeln med rustik gammal charm

Denna rymliga lägenhet om 5 rum med hall kök och två badrum, har vinklar och vrår, höga trösklar och bevarade bjälklag. Den här lägenheten passar Dig som tycker om det gamla – gillar naturmaterial och en ruff stil.

Övre plan i västra flygeln har renoverats för att framhäva detaljer i byggnaden från 1600-talet. I den västra flygeln rymdes förr i tiden gårdens kök. Lägenheten på hela övre plan, med den gamla jungfrukammaren har renoverats till en unik bostad.

Ett stort kök med nya vitvaror (2019) har generöst med utrymme och stort fönster åt norr. Tre något mindre hörnrum med sneda väggar har fönster via takkupor. Ytterligare ett rum mitt i våningsplanet och i det stora rummet med fönster åt söder har man utsikt över gårdens trädgårdsparterrer. Där i den gamla pigkammaren finns en kakelugn och nedslitna golvtiljor.I lägenheten finns höga trösklar och du tar en yttre trappa upp till entrédörren vilket bör beaktas. Här finns genuina timmerväggar bevarade och belysta med spotlights. Till och med i de helkaklade badrummen hittar du tvärgående bjälklag.

5:an med vinklar och vrår är belägen på Axbergshammars Säteri. 15 km till Örebro, 1 km till väg 50. Busshållplats på gården, 20 minuter in till Örebro C med buss. Lägenheten i kulturbyggnaden har tillhörande trädgård. Egen parkering utanför dörren. Tvättmaskin finns i ett av badrummen. Hyran är 7240kr /mån i kallhyra. Uppvärmning görs via luftvärmepump och via el. Tillträde from 1:a februari 2021 eller tidigare.

Axbergshammar ligger vid Dyltaån i en naturskön miljö. Flygeln ligger vackert mitt på gården invid huvudbyggnaden.

Intresseanmälan till info@axbergshammar.se

Skriv kort om vem Du är som vill hyra. Försörjning och vem som ska bo i lägenheten. Därefter bjuder vi in till visning